Fritt broderi - skapa ett stygnbibliotek

Join the Slow Craft Community!

Sagt om kursen:


”Väldigt trevligt, underbar miljö att vara i och framför allt en väldigt kunnig och inspirerande kursledare!"


"Tack för en jättetrevlig kurs! Det var väldigt givande att lära olika broderistygn och se hur de kan varieras och användas på olika sätt.Och det funkade bra med två veckor mellan varje kursdatum så man kunna jobba lite på sitt stygnbibliotek (även om jag inte hann bli klar). Jag tycker också att du är en bra lärare och går gärna kurs hos dig igen en annan gång.”


”Bra upplägg med varannan vecka och inspirerande uppgifter. Anna är en mycket Inspirerande lärare!”


”Kursen har varit både lärorik och inspireran-de! Fantastiskt med alla variationsmöljigheter även med ”enkla” stygn. 3 timmar är en lagom kurslängd. Trevlig grupp som delar med sig av sina erfarenheter. Pedagogiskt upplägg.


Fantastiskt trevlig och givande kurs och väldigt bra pedagogiskt upplägg. Lärt mig massor och kommer fortsätta brodera med alla nya stygn jag lärt mig. Väldigt inspirerande också att träffa andra med samma intresse och få ta del av allas kreativa kreationer.


”Mkt trevlig och social kurs uppskattas. Att vara i din lokal betyder också mycket det ger en kreativ inramning som inspirerar. Du är också själv inspirerande, sätter kreativiteten i focus och lyckas avdramatisera broderandet. Lagom långa pass.”


”Roligt, lärorikt och inspirerande! Kunnig och engagerad kursledare!Bra upplägg med tydliga teman, uppgifter och instruktioner samt tid mellan träffarna så man får chans att träna och befästa kunskaperna.”

Fritt broderi - Skapa ett stygnbibliotek

Intensivkurs, 2 dagar (på begäran)

Terminskurs, 5 träffar varannan vecka

DATUM


Alt. 1   Terminskurs    Kursstart: 7 september   kl. 17-20      

            5 ggr  (7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 9/11 - ej v. 44)                  

    

Alt. 2   Intensivkurs    18-19 november   lö-sö  kl. 9-16          BOKA

            2 ggr – helg                                                                     PRIS

Terminskurs: 2.350 kr/pers. (15 tim, 5 ggr)

Känns det svårt att betala hela beloppet på en gång, kontakta mig så ordnar jag med delbetalning, 1/5-del per gång.Intensivkurs: 2.200 kr/pers. (14 tim, 2 dagar)
KURSINNEHÅLL

Fokus ligger på broderiteknik och att skapa ett ”referens-bibliotek” med olika stygn. 


Du kommer att få lära dig nio olika stygntyper och hur de kan varieras genom val av tråd, riktning m.m. De stygntyper vi arbetar med är allt raka stygn, korsande stygn, knutar, kedjestygn, länkade stygn, plattsöm och läggsöm. En bra kurs för att lära känna olika stygn lämpliga för fritt broderi!


Terminskurs (5 träffar)

Vi går igenom nio olika broderistygn och fördjupar oss i hur de kan varieras med teknik och tråd. Totalt kommer du att få ett stygnbibliotek med 81 olika stygnidéer. Kurstillfällena ligger varannan vecka vilket ger goda möjligheter att kunna färdigställa stygnbiblioteket under kursperioden.


Intensivkurs (2 dagar)

Vi går igenom samma broderistyg som på terminskursen, tittar på hur de kan varieras samt påbörjar ett stygnbibliotek. Då detta är en intensivkurs kommer du inte att hinna sy klart ditt stygnbibliotek under kursdagarna, men du kommer att ha tillräckligt med kunskap med dig för att kunna sy klart det på egen hand efter kursslut.FÖRKUNSKAPER
Kurserna är lämpliga för nybörjaren såväl som den som har broderat tidigare. Inga särskilda kunskaper krävs. Fokus ligger på broderiteknik och att skapa ett "referensbibliotek" med stygn.ÖVRIGT

Material tas med eller köps på plats. Information och materiallista kommer att tillhandahållas senast en vecka innan kursstart.  


Kurserna går att avboka fram till 5 dagar innan kurstillfället. INTRESSEANMÄLAN

Passar inte tiderna dig? Lämna en intresseanmälan så försöker vi hitta en lösning. Har du frågor? Maila anna@wormwoodhantverk.se

KURSER OCH WORKSHOPS


Lokal: John Ericssons väg 85A, Malmö


Kurser och workshops går att avboka fram till fem dagar innan kurstillfället. Läs mer nedan.


Kurser/workshops kan komma att ställas in vid för få deltagare.

Missa inte! På flera av de kortare workshoparna finns en gratisplats reserverad för en man som vill prova på broderi. Läs mer under resp. workshop.

PROGRAM HÖSTEN 2023

(tiderna är prel. och kan komma att ändras)

torsdag 7 sept. kl. 17-20

5 ggr

onsdag 11 okt. kl. 17-20

TEMABRODERI #2

Japansk boro

tisdag 24 okt.. kl 17-20


tisdag 7 nov. kl. 17-20

inställd

tisdag 14 nov.. kl 17-20


lö-sö 18-19 nov. kl. 9-16

helgkurs, 2 dgr

onsdag 13 dec. kl. 17-20

lö-sö 20-21 jan-24 kl. 9-16

helgkurs, 2 dgr