Fritt broderi - skapa ett stygnbibliotek

Join the Slow Craft Community!

Sagt om kursen:


”Kursen har varit både lärorik och inspireran-de! Fantastiskt med alla variationsmöljigheter även med ”enkla” stygn. 3 timmar är en lagom kurslängd. Trevlig grupp som delar med sig av sina erfarenheter. Pedagogiskt upplägg.


Fantastiskt trevlig och givande kurs och väldigt bra pedagogiskt upplägg. Lärt mig massor och kommer fortsätta brodera med alla nya stygn jag lärt mig. Väldigt inspirerande också att träffa andra med samma intresse och få ta del av allas kreativa kreationer.


”Mkt trevlig och social kurs uppskattas. Att vara i din lokal betyder också mycket det ger en kreativ inramning som inspirerar. Du är också själv inspirerande, sätter kreativiteten i focus och lyckas avdramatisera broderandet. Lagom långa pass.”


”Roligt, lärorikt och inspirerande! Kunnig och engagerad kursledare!Bra upplägg med tydliga teman, uppgifter och instruktioner samt tid mellan träffarna så man får chans att träna och befästa kunskaperna.


Fritt broderi - Skapa ett stygnbibliotek

Intensivkurs, 2 dagar (på begäran)

Terminskurs, 5 träffar varannan vecka

DATUM

Alt. 1       kursstart   27 sept. 2022     tisdag  17.30-20.30      BOKA

              terminskurs: 5 ggr - ojämna veckor

          (Obs - framflyttad kursstart)


PRIS

Terminskurs: 2.150 kr/pers. (15 tim, 5 ggr)

Intensivkurs: 1.650 kr/pers. (10 tim, 2 dagar)
KURSINNEHÅLL

Fokus ligger på broderiteknik och att skapa ett ”referens-bibliotek” med olika stygn. 


Du kommer att få lära dig nio olika stygntyper och hur de kan varieras genom val av tråd, riktning m.m. De stygntyper vi arbetar med är allt raka stygn, korsande stygn, knutar, kedjestygn, länkade stygn, plattsöm och läggsöm. En bra kurs för att lära känna olika stygn lämpliga för fritt broderi!


Terminskurs (5 träffar)

Vi går igenom nio olika broderistygn och fördjupar oss i hur de kan varieras med teknik och tråd. Totalt kommer du att få ett stygnbibliotek med 81 olika stygnidéer. Kurstillfällena ligger varannan vecka viklet ger goda möjligheter att kunna färdigställa stygnbiblioteket under kursperioden.


Intensivkurs (på begäran)

Vi går igenom samma broderistyg som på terminskursen, tittar på hur de kan varieras samt påbörjar ett stygnbibliotek. Då detta är en intensivkurs kommer du inte att hinna sy klart ditt stygnbibliotek under kursdagarna, men du kommer att ha tillräckligt med kunskap med dig för att kunna sy klart det på egen hand efter kursslut.FÖRKUNSKAPER
Kurserna är lämpliga för nybörjaren såväl som den som har broderat tidigare. Inga särskilda kunskaper krävs. Fokus ligger på broderiteknik och att skapa ett "referensbibliotek" med stygn.ÖVRIGT

Material tas med eller köps på plats. Information och materiallista kommer att tillhandahållas senast en vecka innan kursstart.  


Kurserna går att avboka fram till 5 dagar innan kurstillfället. INTRESSEANMÄLAN

Passar inte tiderna dig? Lämna en intresseanmälan så försöker vi hitta en lösning. Har du frågor? Maila anna@wormwoodhantverk.se

KURSER OCH WORKSHOPS


Lokal: John Ericssons väg 85A, Malmö


Kurser och workshops går att avboka fram till 5 dagar innan kurstillfället. Läs mer nedan. 

Missa inte! På flera av kurserna finns en gratis-plats reserverad för den man som vill prova på. Läs mer under resp. kurs.

PROGRAM HÖSTEN 2022

Passar inte tiden? Lämna en intresseanmälan så ska jag se om det går att lösa. 

tis 20 sept. kl. 17.30-20.30

TEMABRODERI #1

Stygna med tryck

tis 27 sept.kl. 17.30-20.30

5 ggr

Obs! Framflyttad start

TERMINSKURS

Fritt broderi - skapa ett stygnbibliotek

ons 5 okt. kl. 17.30-20.30

tor 6 okt. kl. 17.30-20.30

lördag 8 okt. kl. 10-14

tis 18 okt. kl. 17.30-20.30

TEMABRODERI #2

Brodera Retro

lö-sö 22-23 okt. kl. 10-15

2 ggr

Obs! Nytt datum

tis 15 nov. kl. 17.30-20.30

TEMABRODERI #3

Cirklar & rundlar

tis 6 dec. kl. 17.30-20.30

tis 13 dec. kl. 17.30-20.30

TEMABRODERI #4

Bottensömmar