Fritt broderi - skapa ett stygnbibliotek

Join the Slow Craft Community!

Sagt om kursen:


Detta var en mycket trevlig kurs, långt över förväntan. Jag lärde mig många stygn, som jag troligen en gång lärt i skolan, men som nu fick ett sammanhang hur jag ska använda dom. Det blev dessutom en mycket trevlig social samvaro med glada personer som jag aldrig hade lärt känna utan denna kurs. Bra upplägg med varannan vecka. Kul att vi visade varann vad vi gjort så en fick fler idéer.”


”Väldigt trevligt, underbar miljö att vara i och framför allt en väldigt kunnig och inspirerande kursledare!"


"Tack för en jättetrevlig kurs! Det var väldigt givande att lära olika broderistygn och se hur de kan varieras och användas på olika sätt. Och det funkade bra med två veckor mellan varje kursdatum så man kunna jobba lite på sitt stygnbibliotek (även om jag inte hann bli klar). Jag tycker också att du är en bra lärare och går gärna kurs hos dig igen en annan gång.”


”Mycket lärorik och inspirerande kurs! Får absolut högsta betyg. Pedagogiskt upplägg på ett lättsamt vis. Genomgången kring det vi gjort sedan senaste träffen med feedback var väldigt inspirerande. Jag gillade konceptet att i princip lära sig på kursen, men sy hemma. Trevliga kursdeltagare och ledare😊”


”Bra upplägg med varannan vecka och inspirerande uppgifter. Anna är en mycket Inspirerande lärare!”


”Kursen har varit både lärorik och inspireran-de! Fantastiskt med alla variationsmöljigheter även med ”enkla” stygn. 3 timmar är en lagom kurslängd. Trevlig grupp som delar med sig av sina erfarenheter. Pedagogiskt upplägg.


Fantastiskt trevlig och givande kurs och väldigt bra pedagogiskt upplägg. Lärt mig massor och kommer fortsätta brodera med alla nya stygn jag lärt mig. Väldigt inspirerande också att träffa andra med samma intresse och få ta del av allas kreativa kreationer.


”Mkt trevlig och social kurs uppskattas. Att vara i din lokal betyder också mycket det ger en kreativ inramning som inspirerar. Du är också själv inspirerande, sätter kreativiteten i focus och lyckas avdramatisera broderandet. Lagom långa pass.”


”Roligt, lärorikt och inspirerande! Kunnig och engagerad kursledare!Bra upplägg med tydliga teman, uppgifter och instruktioner samt tid mellan träffarna så man får chans att träna och befästa kunskaperna.”

Fritt broderi - Skapa ett stygnbibliotek

Terminskurs, 5 träffar varannan vecka

Intensivkurs, 2 dagar

DATUM

Alt. 1  

Kan ev. bli hösten 2024. Skicka en intresseanmälan om du är intresserad (ej bindande).PRIS

Terminskurs: 2.350 kr/pers. (15 tim, 5 ggr)

Känns det svårt att betala hela beloppet på en gång, kontakta mig så ordnar jag med delbetalning, 1/5 per gång.


Intensivkurs: 2.200 kr/pers. (14 tim, 2 dagar)KURSINNEHÅLL

Fokus ligger på broderiteknik och att skapa ett ”referens-bibliotek” med olika stygn. 


Du kommer att få lära dig nio olika stygntyper och hur de kan varieras genom val av tråd, riktning m.m. De stygntyper vi arbetar med är allt raka stygn, korsande stygn, knutar, kedjestygn, länkade stygn, plattsöm och läggsöm. En bra kurs för att lära känna olika stygn lämpliga för fritt broderi!


Terminskurs (5 träffar)

Vi går igenom nio olika broderistygn och fördjupar oss i hur de kan varieras med teknik och tråd. Totalt kommer du att få ett stygnbibliotek med 81 olika stygnidéer. Kurstillfällena ligger varannan vecka vilket ger goda möjligheter att kunna färdigställa stygnbiblioteket under kursperioden.


Intensivkurs (2 dagar)

Vi går igenom samma broderistyg som på terminskursen, tittar på hur de kan varieras samt påbörjar ett stygnbibliotek. Då detta är en intensivkurs kommer du inte att hinna sy klart ditt stygnbibliotek under kursdagarna, men du kommer att ha tillräckligt med kunskap med dig för att kunna sy klart det på egen hand efter kursslut.FÖRKUNSKAPER
Kurserna är lämpliga för nybörjaren såväl som den som har broderat tidigare. Inga särskilda kunskaper krävs. Fokus ligger på broderiteknik och att skapa ett "referensbibliotek" med stygn.ÖVRIGT

Material tas med eller köps på plats. Information och materiallista kommer att tillhandahållas senast en vecka innan kursstart.  


Kurserna går att avboka fram till 5 dagar innan kurstillfället. INTRESSEANMÄLAN

Passar inte tiderna dig? Lämna en intresseanmälan så försöker vi hitta en lösning. 


Har du frågor? Maila anna@wormwoodhantverk.se

KURSER OCH WORKSHOPS


Lokal: John Ericssons väg 85A, Malmö


Kurser och workshops går att avboka fram till fem dagar innan kurstillfället. Läs mer nedan.


Kurser/workshops kan komma att ställas in vid för få deltagare.

Missa inte! På en del kortare workshopar finns en gratisplats reserverad för en man som vill prova på broderi. Läs mer under resp. workshop.

PROGRAM SOMMAREN 2024

(Obs! Tiderna är prel. och kan komma att ändras)

tisdag 11 juni kl. 17-20


Brodericafé

torsdag 27 juni kl. 17-20


Brodericafé

lördag 6 juli kl. 10-13


HÖSTEN 2024

Hösten är lite osäker i dagsläget och beror på hur min arbetssituation ser ut i höst.


Min förhoppning är att åtminstone kunna köra igång terminskursen Skapa ett stygnbibliotek och helgkursen Skapa en bild med ull och stygn.


Är du intresserad av att gå någon av dessa kurser, eller någon helt annan kurs, gör gärna en intresseanmälan så vet jag hur intresset ser ut. (Intresseanmälan är inte bindande.)